papír-írószer, irodaszer és egyéb termékek bemutatása

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

A bioműanyagé a jövő!

2021. június 16. - Irodaszerbolt.hu webáruház


Ismerje meg az ALUFIX „BioLogic” termékeit!
Bizonyára Ön is értesült róla, hogy az Európai Unió rendelkezésének értelmében 2021. július 1-jétől Magyarországon is betiltják az egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását.

plastic_530.jpg

A nyolc pontból álló Klíma- és természetvédelmi akcióterv legfontosabb része az egyszer használatos műanyagok betiltása, emellett az illegális hulladéklerakók felszámolása is elkezdődik, kiemelt figyelmet fordítanak a hazi vizek védelmére, támogatják a vállalkozásokat az újrahasználható, újrahasznosítható termékek gyártásában. Lehetővé teszik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását, az úrjafelhasználásra nem alkalmas hulladékot energiává alakítják át, hogy azt a magyar családok, magyar vállalkozások használhassák fel.

kukorica_530.jpg

Az egyszerhasználatos műanyagok kiváltására szeretnénk a figyelmébe ajánlani az ALUFIX biológiailag lebomló CPLA termékeit.

A politejsav (PLA) az egyik legnépszerűbb, „bioműanyag” gyártására is alkalmas alapanyag. A számos bio-polimer között a legelterjedtebb a kukoricából előállított tejsav-polimerizátum, de megújuló nyersanyagokból is előállítható, mint például cukorcirokból, búzából, cukornádból, stb. Mivel a PLA, CPLA termékek organikus alapanyagokból származnak, ezért képesek lebomlani, és lebomlásuk során toxikus anyagokkal nem terhelik a környezetet. Pozitív tulajdonságainak köszönhetően egyre nagyobb teret nyer az élelmiszercsomagolás területén.

A CPLA termékek a biopolimerek családjába tartoznak. A biopolimerek kémiai vegyületek, melyek megújuló temrészetes forrásokból származnak és biológai úton lebonthatók. A PLA és a CPLA is kukoricakeményítőből készül, alapjában véve a gyártási folyamat ugyanaz mindkét alapanyagnál. A CPLA esetében viszont a gyártás utolsó lépése a kristályosítás. A kristályosításnak köszönhetően az alapanyag szerekezete megvátlozik. Ez azt eredményezi, hogy a CPLA csak +95ºC felett reagál negatívan a hőre, így olyan termékek is készülhetnek ebből az alapanyagból, melyeknél alapelvárás, hogy bírják a meleget.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaszerboltwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8016594398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása