papír-írószer, irodaszer és egyéb termékek bemutatása

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Dolgozz bárhonnan kényelmesen és hatékonyan

2021. június 30. - Irodaszerbolt.hu webáruház


A pandémia világszerte maradandó módon alakította át a munkavégzést - a távmunka és hibrid munkavégzés kézzelfogható valósággá vált. A távmunkában dolgozók egészségének megőrzése és a munka hatékonyságának fenntartása érdekében az otthoni irodában is az irodai körülményekhez hasonló feltételeket szükséges megteremteni.

A KENSINGTON professzionális megoldásai révén kényelmes és hatékony munkakörnyezetet biztosít, amely védi a munkavállalók egészségét, fokozza a jó közérzetet és illeszkedik az egyéni igényekhez, bárhonnan is dolgoznak.

Ha otthoni munkaállomásunk kizárólag egy laptopból áll, hamar megtapasztalhatjuk a laptop fölé görnyedés kellemetlen következményeit - fáradtságot, nyak- és hátfájást, és mindezek kihatásaként a munka hatékonyságának csökkenését. Jó hír azonban, hogy ezek a problémák könnyen orvosolhatóak egy laptopállvány használatával, mely szemmagasságba emeli a laptop kijelzőjét, így jelentősen javíthatja a testtartást.

kensington_panaszok.jpg

10 tipp az ergonomikus otthoni munkaállomás kialakításához:

  1. Tolja a székét közel asztalához.
  2. A talpa legyen egyenesen a padlón. A legjobb, ha olyan szögbe állítja a székét, hogy combja a vízszinteshez képest 10-20 fokkal lejjebb legyen.
  3. Ha lábai nem érintik a talajt, használjon lábtámaszt.
  4. Ha túl magas az asztal és nem állítható a szék magassága, használjon ülőpárnát a megfelelő ülésmagasság eléréséhez.
  5. Csússzon teljesen hátra a szék ülőfelületén és támassza meg derekát a széktámla alsó részén. Nem megfelelő háttámla esetén használjon kiegészítő háttámaszt.
  6. A monitort pont középen ülve nézze, hogy ne kelljen elfordítania a nyakát a képernyő megtekintéséhez.
  7. Az asztal magassága akkor megfelelő, ha a billentyűzetet kb. 90 fokos könyöktartással tudja kezelni. Állítsa be a székmagasságot úgy, hogy a könyöke egy szinten legyen az asztallappal.
  8. A monitor legyen szemmagasságban vagy alacsonyabban, nagyobb monitorok esetén legalább 70 cm távolság legyen a szeme és a képernyő között. Laptop használata során emelje meg a laptopot laptopállvánnyal és használjon külön billentyűzetet és egeret.
  9. Iktasson be 20 percenként szünetet szemei pihentetéséhez. Ilyenkor pislogjon a szokásosnál is többet és nézzen a távolba! A tükröződésgátló és kékfény-szűrő kijelzővédők szintén segítenek csökkenteni a képernyők által kibocsátott káros fény mennyiségét.
  10. Körülbelül 20-30 percenként tartson 1-2 perc szünetet a gépelésben megfeszült karjai ellazításával. Álljon fel és sétáljon egy kicsit legalább óránként egyszer.

 

Tegye munkaállomását ergonomikusabbá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaszerboltwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716606726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása