papír-írószer, irodaszer és egyéb termékek bemutatása

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Fessünk tájképet!

2022. november 18. - Irodaszerbolt.hu webáruház

Művészi alkotás öt lépésben

Ahhoz, hogy valódi műalkotás születhessen, nincs szükség drága hozzávalókra és komoly előképzettségre. Elég, ha követjük a STAEDTLER tanácsait, amiknek - és a professzionális akvarell ceruzakészletnek - a segítségével egyszerűen, mindössze pár lépésben elkészíthetjük szobánk falának legújabb ékét. 

A STAEDTLER ezúttal egy kifejezetten megnyugtató tájkép megrajzolásának rejtelmeibe kalauzol el minket, amin az éppen felkelő Nap első sugarainak és a lemenő Hold fényének színpompás fényjátéka látható.

Első lépésként grafitceruzával rajzoljuk meg a Hold és a hegy sziluettjét. Ha ez készen van, készítsünk szivárványos átmenetet az akvarell ceruzák segítségével úgy, hogy a Hold körvonalát láthatóan hagyjuk.

A tökéletes színátmenet eléréséhez használjuk a vízzel tölthető ecsetet.

Rajzoljuk meg a Hold krátereit a világos- és sötétkék akvarell ceruzákkal, majd mossuk el őket az ecsettel.

Utolsó lépésként készítsük el a hegyvonulatok sziluettjét fekete ceruzával. Az előtérben lévő hegyeknél használjunk sötétebb tónust, ezzel hangsúlyozva a köztük lévő távolságot. Utolsó simításként ismét mossuk el a színeket az ecsettel.

Ha elkészültünk, nincs is másra szükségünk, mint megtalálni a szobánkhoz leginkább passzoló képkeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaszerboltwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9317981234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása