papír-írószer, irodaszer és egyéb termékek bemutatása

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Akvarell polaroid festmények a STAEDTLER-től

2024. szeptember 17. - Irodaszerbolt.hu webáruház
Akvarell polaroid festmények a STAEDTLER-től

A polaroid képek ismét visszatértek a köztudatba. Nemcsak fotóként, hanem akvarellfestményként is stílusosak. A kis motívumok gyorsan és egyszerűen festhetők, még a kezdők számára is. Ha többféle fotót felakasztunk egy madzagra, nagyszerű hangulatot varázsolhatunk a szobába.

A 2H ceruza és egy vonalzó segítségével vigye át a polaroidok méreteit az akvarellpapírra. Vágja ki a papírt a külső széle mentén, és festőszalaggal készítse el a belső keretet.

A polaroid külső méretei: 10,5 x 15 cm.

A polaroid belső méretei: 0,7 cm (bal, jobb és felső szélétől), 4,4 cm alsó széltől.

Tengerpart motívum

1. Rajzoljuk meg a horizont vonalát a felső harmadban. Az alsó harmadban rajzoljunk egy enyhén átlós kettős vonalat a hullámok fehér csúcsainak. Ez a vonal legyen görbe.

2. Rajzoljuk az eget a kék különböző árnyalatainak felhasználásával a (felülről) sötéttől (alulról) a világosig.

3. A víztartályos ecsetre gyakorolt enyhe nyomással fessünk a világostól a sötétig.

4. A permet fölött színezzük a vizet homokszínűre. Ezután váltsunk világos türkiz árnyalatra, majd a horizont felé a víz színét kék árnyalatokkal mélyítjük el. Hagyjunk vízszintes fehér foltokat, amelyek később a hullámok gerincét jelképezik majd.

5. Az ecsettel fessünk a tengerparttól (alul) a horizontig (felül). Próbáljukmeg körberajzolni a fehér hullámokat.

6 .Készítsük el a strandot okkersárga és vörösesbarna színnel. Rajzoljuk körbe a kis köveket, majd fessük meg a strandot, a víztartályos ecsetet enyhén nyomjuk a papírra.

7. A világosszürke ceruzával vigyünk árnyékokat a permetbe, a hullámok gerincet pedig fehér akvarellfestékkel színezzük ki.

8. Ezután hagyjunk mindent alaposan megszáradni, és óvatosan távolítsuk el a festőszalagot a papírról.

Ha szeretnénk, a vízfesték alatti szabad helyre üzenetet is írhatunk.

Tengeri sün motívum

1. Töltsük le innen a sablont, és nyomtassuk ki. Ezután színezzük be a minta hátoldalát sötétkék akvarell ceruzával.

2. Helyezzük a sablont (az előlappal felfelé) pontosan az akvarellpapír közepére. Az akvarellceruzával rajzoljuk le a körvonalakat és a vonalakat. Ezzel a motívumot átvisszük a papírra. Mielőtt eltávolítaná a sablont, ellenőrizze, hogy minden vonal átkerült-e.

3. Árnyékoljuk sötétkékkel a tengeri sün körüli területet. Fessük meg a hátteret az akvarell ecsettel. Ha élénk hátteret szeretnénk, cseppentsünk vízcseppeket a kissé nedves színbe.

4. Most árnyékoljuk a tengeri sünt egy színátmenettel. Hagyjuk szabadon a köröket. Kezdjük a tetején világos türkizkékkel, majd középen használjunk középkéket, alatta pedig sötétkéket, és erősen nyomjuk rá a papírlapra a ceruzát.

5. Rajzoljunk sötétkék árnyékot a karikák alá, és színezzük be nagyon sötétre a lyukat. Ezután óvatosan távolítsuk el a festőszalagot.

Kész is van a polaroid kép!

Tengeri csillag motívum

1. Töltsük le innen a tengericsillag mintát, és nyomtassuk ki. Árnyékoljuk a sablon hátulját a sötétkék akvarell ceruzával. Helyezzük a sablont (az előlappal felfelé) pontosan az akvarellpapír közepére. Az akvarellceruzával rajzoljuk le a körvonalakat és a vonalakat. Ezzel a motívumot átvisszük a papírra. Mielőtt eltávolítaná a sablont, ellenőrizze, hogy minden vonal átkerült-e.  

2. Árnyékoljuk sötétkékkel a tengeri csillag körüli területet. Fessük meg a hátteret az akvarell ecsettel. Ha élénk hátteret szeretnénk, cseppentsünk vízcseppeket a kissé nedves színbe.

3. Sötétkékkel óvatosan színezzük ki a tengeri csillagot. A köröket hagyjuk szabadon. Egy második rétegben a ceruza nagyobb nyomásával helyenként sötétítsük el a tengeri csillag testét.

4. Mélyítsük a legsötétebb területeket lila és fekete színnel. Ezután távolítsuk el a festőszalagot.

El is készült a polaroid képünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaszerboltwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018493634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása