papír-írószer, irodaszer és egyéb termékek bemutatása

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Irodaszerbolt.hu webáruház hírei

Ergonómiai megoldások otthonra és az irodába

2024. április 17. - Irodaszerbolt.hu webáruház
Ergonómiai megoldások otthonra és az irodába

Nem is gondolnánk, hogy mekkora problémát okozhatunk szervezetünknek, ha túl sokat, vagy nem a megfelelő helyzetben ülünk a munkaidőnk során és azon túl. Rossz szokásainkkal számos mozgásszervi problémát tudunk előidézni, melyek egy jól felépített napi rutinnal, egészségtudatos szemléletmóddal elkerülhetőek lennének. 

Egyre többet ülünk

Naponta átlagosan 7 órát töltünk ülő testhelyzetben az étkezések, a munkába járás, valamint a munkavégzés során, és ezt tetézzük még otthon, ahol legtöbbször ugyancsak ülve - tévénézéssel, olvasással, vagy egyéb online tevékenységgel zárjuk a napot. Sajnos az üléssel töltött órák száma home office-ban sem javul. (Forrás: IGR)

A hosszú ideig tartó ülőmunka számtalan mozgásszervi panaszt eredményez, ezen kívül lassítja az anyagcserét, növeli az elhízás, a cukorbetegség, valamint a szívroham és a stroke kockázatát is. Az Institute for Health 2017-es kutatása szerint a derékfájdalom gyakoriságban ma már megelőzi a fejfájást és a depressziós rendellenességeket. 
AZ ÜLÉS SÚLYOSAN KÁROSÍTJA AZ EGÉSZSÉGET - A NAPI HAT ÓRÁT MEGHALADÓ ÜLÉS NEM CSAK KOMOLY MOZGÁSSZERVI PANASZOKAT OKOZ, DE 37%-KAL NÖVELI A KORAI HALÁLOZÁS KOCKÁZATÁT IS. (Forrás: Leitz Whitepaper 2024: The new world of work)

A megoldás: Mozogjunk minél többet

Alapvetően nem a napi 8 óra ülő testhelyzet okozza a problémákat, hanem a mozgás hiánya. A leghálásabb akkor lesz a szervezetünk, ha minél többet mozgunk és minél gyakrabban testhelyzetet változtatunk. Az ideális arány a munkaórákra nézve az lenne, ha a munkaidőnk 60 %-át töltenénk csak ülő testhelyzetben, 30 %-át álló testhelyzetben és a maradék 10 %-ban pedig könnyű átmozgató testmozgást végeznénk például légzőtornát, vállkörzést, bokatornát stb. 

A leghatékonyabb mozgásra ösztönző kiegészítők

  • Ülőlabda: Mozgásban tart ülés közben és irodai tornához is ideális
  • Dinamikus ülő-álló szék: A lekerekített talp egyensúlyozásra, hintázásra ösztönöz. Ülő- és álló testhelyzethez is ideális. 
  • Ülő-álló állvány: Lehetővé  teszi a testhelyzet változtatását hagyományos asztalokon. 
  • Dinamikus ülőpárna: Folyamatosan egyensúlyozó mozgásra késztet, ezáltal csökkenti a hátfájást.
  • Dinamikus lábtámasz: Jót tesz a keringésnek és segít megelőzni a lábak merevségét a nap folyamán. 

Tegye kényelmesebbé a munkavégzést és most megajándékozzuk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaszerboltwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6118383247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása